19 Ağustos 2014 Salı

Pepenin madenleri varmış..


Daha önce Altınovada tersanesi olduğu ortaya çıkan Osman Pepenin şimdi de maden ocağı ve maden Firması olduğu ortaya çıkmış. Tarafa Gazetesinden Hüseyin Özayın yaptığı habere göre aralarında Osman Pepenin de bulunduğu pek fazla AKPlinin maden Firması ve ocağı olduğu ortaya çıkmış. Taraf Gazetesinde ‘ AKP madeni bulmuş başlığı ile yapılan Havadis şöyle;





301 madencinin öldüğü Soma katliamının Peşinden yapılan incelemede, son 12 yılda kurulan 52 maden Firmasının 36sı, AKPli vekil, bakan veya parti yöneticisine ilişkin çıktı“Duman oluruz Söyleyerek Sayıştayın, kamu kurumlarının hesaplarını incelemesini örtülü olarak izin vermeyen AKPnin, maden şirketlerinin büyük kısmını da yıllardır denetlemediği tespit edildi. Denetlenmeyen Firmaların sahipleri araştırılınca Enteresan bir tablo ile karşı karşıya kalındı. Bu çerçevede, denetlenmeyen maden şirketlerinin büyük kısmının AKPli kocaeli temizlik şirketleri milletvekillerine veya yakınlarına ilişkin olduğu belirlendi. Yapılan araştırmada, son 12 yılda kurulan 52 maden Firmasının 36sının bir AKP‘li milletvekili veya parti yöneticisine ilişkin olduğu belirlendi. Firmaların hisselerinin, “dayı, yeğen, amca, teyze gibi yakınların Üstünde olması ise dikkatlerden kaçmadı.





ŞİRKETLER ELDEN GEÇİRİLDİ

Somada meydana gelen ve 301 madencinin hayatına mal olan maden kazasının Peşinden bir bir grup enerji müfettişi, madenlerin en son ne Süre denetlendiğine yönelik bir çalışma başlattı. Çalışma esnasında Enteresan bir tablo ile karşı karşıya kalındı. çokca maden Firmasının yıllardır denetlenmediği tespit edildi. Bunun üzerine, firmalarla Alakalı Araştırma derinleştirildi. Ve Araştırma çerçevesinde, Firmaların ortakları araştırıldı. Yapılan araştırmada, maden alanında faaliyet gösteren çokca Firmanın hisselerinin ya AKPli yöneticilere veya yakınlarına ilişkin olduğu saptandı. Örneğin, son 12 yılda kurulan 52 maden Firmasının 36sınını bir kocaeli temizlik şirketleri AKPli milletvekili veya parti yöneticisine ilişkin olduğu belirlendi.





HİSSE ‘DAYI-YEĞENDE

Hisselerle Alakalı yapılan incelemede, Enteresan bir bulguya da ulaşıldı. çokca maden Firmasının hisselerinin doğrudan AKPli yöneticiler değil, dayı yeğen, amca ve yeğen gibi ikinci derecedeki akrabaların Üstünde olduğu belirlendi. AKPli maden şirketlerinin büyük kısmının Henüz önce madencilik alanında faaliyet göstermediği de belirlendi. Yani aileden madencilik yapan fazla az Firmanın bulunduğu tespit edildi.





İŞLERi BULUNAMADI

Müfettişler, hisselerinin büyük kısmı AKPli yöneticilerinin yakınları Üstünde olan Firmaların son 12 yılda aldıkları işleri de araştırdı. Fakat son yapılan düzenleme ile Beraber madenlerin çıkarılması ve işletilmesi konusundaki ruhsatlar Başbakanlığa alındığı için Sıhhatli veriye ulaşılamadı. Bu nedenle bu şirketlere ne kadar ruhsat verildiği tam olarak bulunamadı.

Madenden akrabalar çıktı.





Müfettişler, Kelam mevzusu çalışmayı raporlaştırmadı. Yanlızca ön rapor oluşturuldu. Saklı tutulan raporda, AKPli yöneticilere ilişkin maden şirketleriyle Alakalı bir listede oluşturuldu. Tarafın ulaştığı listede, çokca AKPli yöneticinin isimleri bulunuyor. Maden Firması bulunan veya maden şirketlerinde ortaklıkları olan AKPli yöneticilerin arasında partinin milletvekilleri, Şehir reisleri ve MKYK Azaları de kocaeli temizlik şirketleri bulunuyor.





Örneği eski Bakanlardan Osman Pepe ve çocukları Kar Cihan Uluslararası Mad.San.ve Tic.A.Ş. ve Bck Uluslar Arası Mad.San.vetic.Ltd.Şti. isimli şirketler ile faaliyet gösteriyor. AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kilerin de Trakya Kuvarsmadenleri San.ve Tic.A.Ş. ve Kanaroğlu madencilik Kişilik enerji loj.akary.tic.ve san isimli firmaları bulunuyor. AKPli yöneticilerin maden işine bilhassa ruhsat işlemlerinin Başbakanlığa geçmesinin Peşinden hız vermeleri dikkat çekiyor. Mesela Başkanlar Madencilik şirketi. Bu Şirketin ortakları arasında AKP Uşak Milletvekili Nuri Uslu ve AKP üyesi Saffet Benli yer almaktadır. Bu iki isimde 02.10.2013 tarihinde şirkete ortak olmuşlardır. Benzer Biçimde Başka bir Şirket olan MSD Değerli Madenler Ve Dış Ticaret Sanayi A.Ş. isimli Firması ortakları arasında AKP Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu yer almaktadır. Bayram Ali Bayramoğlu 28.02.2013 tarihinde şirkete ortak olmuştur. Bu iki şirkete de ismi geçen üst Seviye AKPliler 15.06.2012 tarihli maden ruhsatı verilmesinin Başkanlık bünyesine geçtiği tamim sonrası ortak olmaları dikkat çekmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder