29 Nisan 2014 Salı

tül ve perde temizleme

Kumaş ve de Tül Perde Temizliği : Kumaş ve de tül perdeleriniz yalnızca kuru temizleme özelliğine müsait olabilir. Viskon, şönil, ipek ve de tafta gibi kumaşlar yalnızca kuru temizleme yapılabilirler. konusu ile ilgili uzman temizleme firmalarından hizmet alabilirsiniz. Yıkamaya müsait tüllerinizi 40 derece sıcaklığında çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz.

Katlamalı Perde Temizliği : Katlamalı perdeler tül yada kumaştan dikilmiş olabilirler. Kumaşın cinsine göre yıkama yahut temizleme yapılmalıdır. Mekanizma üstündeki perdenin çıkarılıp takılmasında perdecinizden destek alabilirsiniz. Yıkamaya müsait katlamalı kumaşlarınızı 30 derecede çamaşır makinanızda yıkayabilirsiniz. Stor Perde Temizliği : Stor perdelerin temizliği için ilk önereceğimiz perdenin yerinde elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla tozunu almaktır.Stor perdeler aprelenmiş kumaşlardan hazırlandığı için yıkamayı çok önermiyoruz. ama %100 polyester kumaşlar için yıkama müsait olabilir. Perdecinize danışarak kumaş hakkındaki bilgiyi almalısınız. Düzgün ve de sert bir zemine perdeyi yayarak köpüklü süngerle temizleyebilirsiniz. PVC Dikey Perde Temizliği : PVC Dikey perde bantları su ve de deterjandan etkilenmezler. Bantları perde üstünde detarjanlı bezle silebilirsiniz.

Daha ayrıntılı temizlik için bantları taşıyıcı raydan çıkararak yıkama yapabilirsiniz. Ahşap Jaluzi ve de Ahşap Stor Perde Temizliği : Ahşap perdeleri belli vakit aralıklarında kaz tüyü ya da fiber toz alıcılarla tozunu alarak temizleyebilirsiniz. Yağ yahut sigara isi olmuş ahşap jaluzi ve de storları rutubetli bezle de silebilirsiniz. Metal Jaluzi Perde Temizliği : Plastik yahut alüminyum jaluzilerinizin şeritlerini kapayıp toz müşteri tüylerle temizliğini yapabilirsiniz.

Diğer bir ev temizliği şekli olarak metal jaluzileri düzgün bir zemine yayarak sabunlu su püskürterek yıkayabilirsiniz.Perde bantları alüminyum yahut plastik olduğu için paslanmaz ,fakat jaluzinin alt ve de üst kasasını yıkama işleminden sonra kurulayınız.Yıkama esnasında detarjan kullandıysanız perdeyi yerine asarak bantları aleni biçimde kurumaya bırakınız.Aksi taktirde birbirine yapışan bantları ayırma sırasında bant üstündeki boyalarda bozulma olabilir Screen Stor Perde Temizliği : Kumaş yapısı cam elyafı olan screen stor, yıkama için müsait bir perdedir.Perdeyi mekanizmasından ayırarak düz bir zeminde fırçalayarak yıkayabilirsiniz. Pilise – Duette Perde Temizliği : Pilise ve de düet perdeler narin perde türü olduğundan kumaş katlarının bozulma riskine karşı yalnızca susuz bol köpüklü süngerle temizlemesini yapabilirsiniz.Yıkama talimatını denetim ederek polyester içeriği çok ithal kumaşları da 30 C’deki bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder